Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasarım, umumiyetle her seviyede husus değnöbettiren bir sekans açılı iniş ve merdiven karınerir ve daraç veya sıknur alanlarda meydanın müsmir bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut sair bir evgin durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını durdurmak bileğildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Her ahit sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir eşya, möble yahut diğer bir mahzur bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya yakınlarında ve kolaylıkla açılabilen gestaltya sahiptir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda santimantal davranılmalıdır.

yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda rapor belirtilen noktalarda muayyen süre ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Ayrıca geniş bayi ağına ehil Yangın Merdiveni Kapısı firmamız montaj ve bakım konulemleri esnasında kullanıcılara önemlice suhulet sağlamlamaktadır. Bu durumda seçim esnasında kibar bir kriter olarak gösterilebilir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yapı çışitalarında kullanılan baplar konulevi yüz farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar dâhileride mahsur kalabilir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda gestaltdan güvenli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdem evladı yaşamını esas meydan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page